Brno má za sebou další ELSA Job Fair

Lokální skupina Evropského sdružení studentů práv ELSA Brno pořádala další ročník veletrhu pracovních příležitostí ELSA Job Fair. Ten se konal od úterý 15. 11. do středy 16. 11. 2022 na Právnické fakultě Masarykovy univerzity. Svoji práci představilo více než 20 subjektů.

27. 11. 2022 Anna Pěničková

Bez popisku

Během dvoudenní akce bylo studentům umožněno nejen rozšířit si obzory na poli pracovních příležitostí, ale také u moderovaných diskuzí zjistit více o pracovních pozicích, které je zajímají. Akce je jedinečná svým konkrétním zaměřením na příležitosti v právní sféře, a proto se stává u studentů právnické fakulty rok od roku populárnější.

Hlavní částí akce je veletrh, který se letos díky příznivější covidové situaci konal prezenčně ve foyer Právnické fakulty Masarykovy univerzity. „Mohli jsme zde opět přivítat známé advokátní kanceláře, které dostaly příležitost se představit studentům všech ročníků,“ vysvětluje hlavní organizátorka Adéla Stárková. Akce se zúčastnilo přes 20 subjektů, zmiňme například advokátní kancelář act Řanda Havel legal nebo mezinárodní advokátní kancelář Allen & Overy.

Kromě samotného veletrhu se konaly také moderované diskuse TALKS v online formě. Pro tu přistoupilo vedení ELSA Brno z důvodu kladné odezvy z ročníku probíhajícího v roce 2020, kdy se v online podobě konal celý veletrh. Zúčastnilo se jich 17 advokátních kanceláří, kterým měli studenti možnost klást dotazy související s prací v advokacii.

„Jsme rádi, že byl o akci i mezi studenty velký zájem.“

Hlavní organizátorka Adéla Stárková

Právo21 se veletrhu zúčastnilo za účelem představení této neziskové organizace, ale také chtělo poukázat na celý koncept projektu. Mimo jiné jsme se ptali studentů, jaký mají na veletrh názor. „Jelikož jsem teprve v prvním ročníku, neměla jsem moc představu, jak bude Job Fair probíhat. Byla jsem ale mile překvapená, jak byla akce kvalitně zorganizovaná a jaké advokátní kanceláře se zde prezentovaly,“ komentuje akci studentka oboru Právo a právní věda.

O široké škále advokátních kanceláří, které se Job Fairu zúčastnily, hovoří i další student právnické fakulty: „Myslel jsem si, že zde budou menší advokátní kanceláře z okolí Brna. Velmi mě však překvapilo zjištění, že zde byly advokátní kanceláře, které mají i 40 poboček po celém světě.“

Akce proběhla hladce, jak mimo jiné poukazuje její koordinátorka Eliška Vyskočilová: „Hlavní zásluhu na vydařenosti akce měl náš vysoce schopný organizační tým, s jehož prací a asistencí byly advokátní kanceláře velmi spokojené.“

Po nepříjemné covidové situaci byl návrat veletrhu do prezenční podoby velice vítaný a akce se nesla ve velmi přátelském duchu.

Anna Pěničková

studentka Právnické fakulty


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info