Ples studentů Právnické fakulty MU se konal již posedmé

Ve středu 1. 3. 2023 proběhl sedmý ročník plesu studentů Právnické fakulty Masarykovy univerzity. Akci, kterou pravidelně pořádá ELSA Brno, si Právo21 ani letos nenechalo ujít. Jeho členy jste však v davu možná nezahlédli; tématem večera byly totiž masky a škrabošky.

17. 3. 2023 Michaela Denková

Bez popisku

Stejně jako před rokem se ples konal v prostorách brněnského SONO Centra. Večer, na který byly vstupenky vyprodané již od ledna, navázal na minulý ročník také výběrem kapely i DJ. Naopak zásadní odlišností byl především motiv plesu – masky a škrabošky – a právě díky tématu se celá noc nesla v duchu tajemna. To vyzdvihl také hlavní organizátor plesu Jan Galatík, viceprezident pro akademické aktivity ELSA Brno. Podle jeho slov vykreslily pečlivě připravené masky hostů spolu s dekoracemi nádhernou atmosféru.

Ihned po zahájení plesu se návštěvníkům naskytla možnost si zatančit za hudebního doprovodu kapely Kiks Brass, která účastníky provázela celým večerem. V devět hodin pak moderátor večera David Nepustil přivítal děkana Právnické fakulty MU Martina Škopa. V krátkém rozhovoru společně zavzpomínali na loňský ročník plesu a ohlédli se za návratem života do prezenční podoby. „Jsem rád, že studenti uspořádali tento ples a že se vás tu sešlo tolik. Doufám, že si to užijete a budete tančit,“ doplnil děkan.

Ples studentů Právnické fakulty Masarykovy univerzity 2023, archiv ELSA Brno

V průběhu večera byl pro hosty připraven bohatý program. Kromě tanečního vystoupení Daniela Floriana a Evy Brožkové se uskutečnila i netradiční poi show. Přesně o půlnoci došlo také na slosování tomboly, jako hlavní cenu si vítěz odnesl pánský oblek na míru v hodnotě dvaceti tisíc korun. Tombola byla letos podle pořadatelů obzvlášť rozmanitá. Hlavní organizátor Jan Galatík především děkuje Tomáši Kovářovi, který objemnou a pestrou tombolu z pozice fundraisingu zařídil.

Kolem půl jedné kapelu na pódiu vystřídal DJ Navri. Za pultem se tento student Prf MU staral o zábavu tanečníků na parketu až do brzkých ranních hodin.

A jak proběhlou akci hodnotí pořadatelé? „Organizovat náš fakultní ples je velká čest a také obrovská zodpovědnost. Současně to byla právě tato akce, na kterou jsem se těšil a zároveň z ní měl velké obavy. Byla to nejspíš největší organizační výzva, které jsem doposud čelil. Právě proto mám velkou radost, že se nám podařilo vše zvládnout. Velké díky patří mým kolegům z ELSA Brno, organizačnímu týmu a jmenovitě mé skvělé direktorce Michaele Hradské, bez jejíž pomoci by akce rozhodně neproběhla takto plynule. A velký obdiv všem, kteří spolu s námi po čtvrté hodině ranní uzavírali taneční parket,“ uzavřel Jan Galatík.

Michaela Denková

studentka Právnické fakulty MUNI


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info