Advokátní kancelář KROUPAHELÁN pořádala den otevřených dveří

Dne 26. 4. 2022 se uskutečnil den otevřených dveří advokátní kanceláře KROUPAHELÁN. Právo21 nemohlo při této příležitosti chybět, a tak můžete nahlédnout pod pokličku jedné z předních kanceláří v ČR i vy.

6. 5. 2022 Jana Marková

Bez popisku

Nápad na uspořádání dne otevřených dveří pro studenty právnických fakult přišel od HR manažerky Alexandry Helánové. „Chtěli jsme studentům přiblížit, jak vypadá práce v advokacii. Pozvali jsme je proto přímo do naší kanceláře, aby informace dostali opravdu z první ruky,“ vysvětlila Alexandra.

Na programu toho bylo opravdu hodně. Od milého uvítání v reprezentativních prostorách brněnské kanceláře přes moderované debaty s právníky až po KROUPub kvíz, který završil celou akci.

„Dostala jsem příležitost den otevřených dveří moderovat. Jsem moc ráda, že jsem měla už jako praktikantka odpovědnost za firemní akci,“ řekla Anna Osičková a pokračovala: „Bez podpory vedení by se ale samozřejmě akce vůbec nemohla uskutečnit. Proto je skvělé, že je udržování vztahu se studenty právnických fakult pro partnery kanceláře Jiřího Helána a Pavla Kroupu tak důležité.“

Tím zároveň vyvrátila obavy některých studentů, kteří se praxe v advokacii obávají kvůli špatné zkušenosti s advokáty. Zde měli studenti prostor si popovídat přímo s partnery kanceláře a pokládat jim otázky. Partneři sršeli vtipem a celý program oživili svojí přítomností.

Kromě Jiřího s Pavlem se na dni otevřených dveří podílely všechny praktikantky, které v kanceláři působí. Zapojily se nejen do přípravy KROUPub kvízu, ale i nachystáním celého dne, prováděly studenty po kanceláři a zodpovídaly jejich dotazy.

O svých zkušenostech v advokacii pak promluvily advokátka Kristýna Gembalová a koncipientka Kristýna Schneiderová, která popsala svou předchozí zkušenost ve velké pražské kanceláři: „Sice se zapojíte do projektů s mezinárodním přesahem, ale připravte se na to, že život mimo práci si moc neužijete. Je to časově opravdu náročné. Proto bych osobně doporučila práci spíše v ,advokátce' střední velikosti. Pořád budete mít velké klienty a zajímavou práci, ale užijete si i nějaký ten work-life balance.“

Kristýna Gembalová zase studentům přiblížila rozdíl mezi koncipientskou praxí a prvními měsíci na pozici advokátky, který ona sama tolik nepociťuje: „Už jako koncipientka jsem měla na starosti větší projekty. Mohla jsem si tak spoustu věcí vyzkoušet, ale přinášelo to s sebou taky velkou míru odpovědnosti. Teď jsem advokátka a zas tolik se toho se toho nezměnilo.“

Kancelář studentům po konci dne otevřených dveří zaslala i dotazník, aby věděla, co mělo úspěch a co může do příště naopak vylepšit. „Moc se mi líbilo, jak funguje rozvojový program kanceláře a to, jaká v ní vládne pohodová a přívětivá atmosféra. Je poznat, že mezi sebou mají přátelské vztahy a mezi členy nepanuje přísná hierarchie,“ uvedla studentka brněnské právnické fakulty v jedné z odpovědí.

Kancelář přiblížila studentům výhody i nevýhody práce v advokacii a snažila se jim pomoci v rozhodování, zda je pro ně tato práce to pravé kajakové. „S účastí na dni otevřených dveří jsme velmi spokojeni. Studenti vytvořili skvělou atmosféru, aktivně se zapojovali a pokládali dotazy, za což jim moc děkujeme,“ uzavřela Anna Osičková.

Tvorbu Práva21 sponzorují

Vybrali jsme pro vás


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info